במיוחד לכבוד פורים, השפית גלי ברמן, מעניקה מתכונים לאוזני המן עשירים בסיבים תזונתיים.
במיוחד לכבוד פורים, השפית גלי ברמן, מעניקה מתכונים לאוזני המן עשירים בסיבים תזונתיים.
אוזני אמן מתוקים:
מצרכים לבצק:
100 גרם סוכר (עדיף חום)
2 חלמונים
200 גרם חמאה רכה (או שמן זית)
300 גרם קמח (עדיף מלא)
קליפת מגורדת של לימון
4 כפות בנפייבר- אבקת סיבים תזונתיים
אופן ההכנה:
* לערבב את הסוכר עם החלמונים החמאה והלימון עד לקבלת תערובת אחידה
* להוסיף את הקמח עד לקבלת בצק פירורים ללוש קלות עד לקבלת בצק (לא לערבב יותר מידי לא טוב לבצק)
* לקרר חצי שעה
* למלא במילוי הרצוי
* לחמם תנור ל180 מעלות לאפות עד הזהבה
אפשריות למילוי:
אננס ושוקולד-
קופסא שימורי אננס חתיכות
כוס שוקולד ציפיס-
ממרח שוקולד לבן ואגוזים בקרמל
תפוחים וריבה-
לחתוך את התפוחים לקוביות לערבב עם הריבה
אוזני המן מלוחים:
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח תופח (עדיף מלא)
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה (או שמן זית)
4 כפות בנפייבר
להכנת הבצק:
* במעבד מזון להניח את החמאה להוסיף את הקמח והשמנת עד לקבלת בצק אחיד
* לקרר למשך שעה
לחמם תנור ל175 מעלות
* על שולחן העבודה לקמח ולרדד את הבצק לחתוך לעיגולים(בעזרת כוס)
* למלא במילוי הרצוי
* להניח על תבנית אפיה עם נייר אפיה
* לאפות עד להזהבה
אפשריות למלוי:
* תירס וגבינת צהובה
*פיטריות ובצל
*עגבניות וזיתים