מתכון פילו ממולא פתיתים, תפוחים מקורמלים וקרם תותים

באדיבות השף גיל צוקרמן לאסם 

רכיבים (ל-4 מנות):

קרמול תפוחים:

5 תפוחים ירוקים חתוכים לקוביות

1 כוס פתיתים פלוס חיטה מלאה מבושלים

2 כפות סוכר

1 כוס + כף מים 

קרם תותים:

250 גרם תותים

2 כפות סוכר

1/4 כוס מים

2 כפות בלסמי

150 מ"ל שמנת לקצפת 

פילו:

3 דפי פילו

2 כפות חמאה מומסת (30 גרם) 

אופן ההכנה:

קרמול תפוחים:

* מחממים במחבת מים וסוכר עד לקבלת קרמל שצבעו חום בהיר

* מוסיפים את התפוחים והפתיתים פלוס חיטה מלאה ומקפיצים עד לקרמול התפוחים

קרם תותים:

* מבשלים את הסוכר, התותים, המים והבלסמי על אש גבוהה למשך 10 דק'

* טוחנים בבלנדר ידני עד לקבלת מרקם אחיד ומקררים 

* מקציפים את השמנת עד לקבלת קרם יציב

* מוסיפים את מחית התותים בתנועות קיפול לשמנת המוקצפת

פילו:

* מפרידים את הדפים ומורחים מהחמאה המומסת על כל דף

* מניחים את דפי הפילו אחד על השני

* חותכים את הדפים לריבועים ומניחים בתוך תבנית אפיה עמוקה בגול קטן

* מוסיפים את התפוחים המקורמלים ואופים בטמפ' של 160 מעלות עד להזהבה

* מוציאים מהתנור, מקררים, שופכים על המאפה את קרם התותים ומגישים