לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך ובינתיים שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם
חומרים ל-8 מנות:
8 פרוסות פילה סלמון טרי ללא עור במשקל 150 גרם כל אחת
למרינדה:
3 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן קנולה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
1/3 כוס רוטב טריאקי אסם
1 כף חרדל
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לקראסט ירוק:
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
5 גבעולי נענעי
4 שיני שום
1/2 פלפל ירוק חריף
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס פירורית זהב אסם
4 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה שמן, שום, צ'ילי, טריאקי, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל.
3. טובלים את נתחי הדג במרינדה ומסדרים בתבנית. את שארית הרוטב יוצקים על הנתחים. - מכינים קראסט ירוק: טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום ופלפל חריף במעבד מזון לתערובת קצוצה דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקראסט ומערבבים היטב.
- מכסים כל נתח סלמון בשכבה דקה (1/2 ס"מ) של הקראסט.
- אופים 15-12 דקות עד שהסלמון עשוי. יוצקים מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הדג ומגישים חם.
טיפ: אפשר להשרות את הדג במרינדה עד 4 שעות לפני הצלייה. אפשר גם לערבב את מרכיבי הקראסט מראש ולבצע את הציפוי והצלייה סמוך להגשה.