באדיבות השף דודו אטמוזגין לנספרסו

 רכיבים :

לבצק שמרים:

400 גרם קמח | 48 גרם סוכר |  20 גרם שמרים | 88 גרם ביצים |  80 גרם חמאה| 120 גרם חלב | חצי כפית מלח

למרנג:

200 גרם חלבון | 400 גרם סוכר |  40 מ"ל קפסולות מעדן אגוזי לוז | 100 גרם אגוזי לוז שלמים

 אופן ההכנה:

הכנת בצק השמרים

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח מנופה, שמרים, סוכר חלב וביצים ומערבבים קלות
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית כ 5 דקות
  3. מוסיפים תוך כדי את החמאה וממשיכים עד שנוצר לנו בצק חלק ומבריק.
  4. מכסים בנילון נצמד ומניחים לתפיחה כשעה.
  5. מעבירים למקרר למשך 24 שעות

הכנת המרנג

  1. על בן מארי (קערה על סיר עם מים) שמים סוכר וחלבון מערבבים עד שמגיע לחום של 70 מעלות.
  2. מעבירים לקערת מיקסר עם וו מקצף ומתחילים להקציף במהירות בינונית עד שהקערה מתקררת (כ 10 דקות הקצפה לפחות).
  3. כשהקערה קרה מוסיפים את שוט האספרסו.
  4. מערבבים עד לאיחוד.

הכנת אגוזי הלוז

  1. מחממים תנור ל 150 מעלות.
  2. על נייר אפיה שמים את אגוזי הלוז השלמים וקולים כ – 20 דקות
  3. לאחר שמתקרר להכניס לשק זילוף חד פעמי ולשבור בעזרת מערוך

הכנת הקראנץ

  1. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים כ (378 כל חלק)
  2. פותחים כל חלק לגודל של 20X30 מורחים את המרנג ומפזרים שברי אגוזי לוזי מגלגלים חוצים לשניים ויוצרים צמה, לפזר מעל שברי אגוזי לוז
  3. מרפדים תבנית באורך 30 ס"מ בנייר אפיה, מניחים את הקראנץ מרנג קפה בתבנית מכסים ומתפיחים 45 דקות.
  4. מחממים לחום של 160 מעלות אופים כ 45 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *