עוגה חלבית המתאימה לחג שבועות, עשירה ביופייה ומרשימה את טועמיה בעיצוב הפירות שעליה ובנוסף לגילופי השוקולד הלבן המעטרים אותה. המתכון באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מ"מכללת השף"
חומרים לבסיס:
200 ג' אגוזי לוז טחונים
200 ג' שוקולד לבן מומס
100 ג' דבש
ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה ומשטחים על בסיס התבנית.
חומרים למילוי גבינה קרה:
400 ג' גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 ג' שמנת חמוצה
200 ג' אבקת סוכר
תמצית וניל לפי הטעם
גרידת לימון לפי הטעם
500 ג' שמנת מתוקה מוקצפת 80%
10 ג' ג'לטין מומס ב – 50 ג' מים קרים
ההכנה:
* מערבבים גבינה עם שמנת, סוכר, וניל וגרידת לימון למסה חלקה.
* מחממים ג'לטין שהומס מראש עד לחום פושר ונוזל חלק ללא גושים.
* מערבבים מעט מהגבינה עם הג'לטין לצורך השוואת טמפרטורות ומאחדים עם היתרה של הגבינה והשמנת המוקצפת.
* יוצקים על הבסיס ומיישרים. מקררים היטב עד להתייצבות המסה ( רצוי למשך הלילה ).