לקראת שבועות, שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מנדבת מתכון טעים ביותר לעוגת גבינה ושוקולד בציפוי שמנת.
החומרים לבסיס
4 ביצים מופרדות
1 שקית פודינג שוקולד
6 כפות סוכר
1 כף קקאו
החומרים למלית
200 גר' שוקולד לבן
3/4 כוס שמנת מתוקה
500 גר' גבינת שמנת
1 כוס סוכר
4 ביצים
1כפית תמצית וניל
החומרים לציפוי
400 גר' שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
החומרים לקישוט
שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר
אופן ההכנה
הבסיס
* מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד שמתקבל קצף רך.
* מוסיפים החלמונים והפודינג. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
* אופים בחום בינוני במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
המלית
* ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים.
* מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס השמנת המתוקה שנותרה, הסוכר והביצים במהירות נמוכה.
* מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
* אופים 50 דק' בחום בינוני-נמוך עד שמרכז העוגה קשה ויציב.
* מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה.
* אופים עוד כ5 דק' מוצאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.
* מקשטים את העוגה בשבבי השוקולד ומגישים.