מתכון לעוגת גבינה אמריקאית

מצרכים לבצק:

200 גר' קמח
1 ביצה
100 גר' מרגרינה
1/2 חב' אבקת אפיה
50 גר' סוכר
תבנית 26
אופן ההכנה:
* לשמן תבנית אפיה.
* ללוש את כל החומרים לבצק אחיד. לרדד את הבצק, להניח על תחתית התבנית עם שוליים של כ- 2 ס"מ.
* לאפות בתנור חם עד שמנת- שומרון.

המצרכים למלית:
250 גר' גבינת שמנת- שומרון
6-7 ביצים
180 גר' סוכר
60 גר' קורנפלור
1 גביע שמנת חמוצה
תמצית וניל
גרידת לימון
קורט מלח

אופן ההכנה:
* להפריד את הביצים.
* להקציף את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף קשה.
* בקערה נפרדת לערבב את הגבינה, חלמונים, שמנת חמוצה, יתרת הסוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וקורט מלח.
* להוסיף בהדרגה את תערובת הגבינה לקצף. לקפל בעדינות. לצקת את הגבינה לתבנית על הבצק האפוי.
* לאפות בחום בינוני (160 מעלות) במשך כשעה. לכבות את התנור ולתת לעוגה לעמוד עוד שעה בתנור מבלי לפתוח את דלת התנור.

המתכון באדיבות גבינות השומרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *