באדיבות צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar N' Burger הכשרה בירושלים.

המתאבנים של צחי מוגשים בשלוש גרסאות:

האופציה הבשרית:
מתאבן בשרי וחגיגי המהווה יריית פתיחה לארוחת חג מושלמת.

חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
חומרים למילוי
1 ק"ג בשר טלה
80 גרם פטרוזיליה
21 כפית פפריקה גרוסה
21 כפית מלח
21 כוס בצל חי
אופן ההכנה
לוקחים 2-3 תמרים לכל אורח, בממוצע. חורצים בצד. מרחיקים את הגלעין וממלאים באחת המליות, ממלאים בנדיבות. מסדרים על נייר אפיה בתבנית, כשהפתח כלפי מעלה. אופים 9 דקות בחום גבוה, לפחות 180 מעלות. מצננים שלוש דקות ומגישים.

האופציה החלבית המלוחה:
מתאבן חלבי ומלוח, תקרובת מעולה לאירוח חגיגי.

חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

למילוי
גבינת שמנת. מומלץ בחום – גבינת שמנת המצופה בצל של 'ניצן' (כשרות: חת"ס)

מעמוליםהגרסא המתוקה.
יכול לשמש כמתאבן וקינוח לא באותה הארוחה

חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.

למילוי
קוצצים דק שקדים ואגוזים בכמויות שוות, מוסיפים מעט דבש או סילאן תמרים.

בתיאבון ושייתמו אויבינו…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *