מתכון ללחם מרוקאי לפורים

מתכון ללחם מרוקאי לפורים באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

חומרים (6 מנות)

  • 1 ק"ג קמח
  • 200 גרם סוכר
  • 200 גרם מרגרינה
  • 50 גרם שמרית
  • 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
  • 1 ביצה טרופה להברשת הבצק 

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
  • מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך
  • ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
  • כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
  • מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
  • אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאנו אוהבים