מתכון ללחם מרוקאי לפורים באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
חומרים (6 מנות)
- 1 ק"ג קמח
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם מרגרינה
- 50 גרם שמרית
- 5 ביצים אותן שולקים במים רותחים כ-4 דקות
- 1 ביצה טרופה להברשת הבצק
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר
- מוסיפים בהדרגה מים פושרים ומערבבים עד לקבלת כדור בצק רך
- ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב מהיר במיקסר – עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
- כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
- מחדירים את 5 הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות – עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
- אפשר לפזר מעל מלח גס או כל תבלין אחר שאנו אוהבים