מתכון מיוחד ליום העמצאות, באדיבות השף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים.

חומרים לטלה
עלי פילו
טחינה גולמית
סילאן
פיסטוקים קצוצים

חומרים לסנייה
1 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצל קצוץ
1 כף מלח שטוחה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט, הל וכמון

אופן ההכנה

* מטגנים את הבצל וכשמזהיב מוסיפים את הבשר. מטגנים את שני המרכיבים יחדיו ומערבבים תוך כדי הבישול.
* מוסיפים את התבלינים, ומבשלים עד לסגירה מלאה של הבשר
* מערבבים ומורידים מהאש
* חוצים עלה פילו לשניים, מניחים במרכזו את הבשר (במשקל 120 גרי), ועוטפים לצורה של ריבוע.

הכנת המנה:

מניחים במגש את מנת המאפה, משמנים ומטבלים במלח ופלפל, ומכניסים לתנור. מחממים במשך 4 דקות, ובמקביל משרטטים עיגול עם הטחינה הגולמית על צלחת ההגשה. מזליפים בצורת שתי וערב את הסיליאן, ומפזרים פיסטוקים מעל לצלחת. מניחים את המאפה במרכז הצלחת ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *