מתכון לט"ו בשבט: פסטיה מעלי סיגר במילוי גבינת צאן, חמוציות וצנוברים
המתכון באדיבות השף מוריס מונייר מבעלי "מונייר פוד דייזין"
המצרכים:
 10 עלי פסטייה
 500 גר' גבינת צאת מסוג סנט מור או דומה
 2 ביצים
 100 גר' חמוציות ללא גרעין
 100 גר' צנובר קלויים
 עלי טימין משני גבעולים
 מלח
 100 גר' חמאה
אופן ההכנה:
 * לקערה מכניסים את גבינת סנט מור ובעזרת מזלג מועכים את הגבינה
 * מוסיפים את הביצים ומערבביבים יחדיו
 * מוסיפים את הפירות היבשים, הטימין והמלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים טעם אם צריך. מכניסים למזלף חד פעמי
 * לוקחים עלה פסטייה נקי ומזלפים עליו גליל ממסת הגבינה באמצע הפסטייה
 * מקפלים את שני קצוות הפסטייה פנימה ואז מתחילים לגלגל מעל המילוי, עד לקבלת מראה של סיגר תפוח. מהדקים היטב ומניחים על מגש
 * ממיסים את החמאה בסיר קטן ומברישים את הסיגרים מכל הצדדים (אפשר לזרות אבקת סוכר כדי לקרמל)
 * אופים בתנור שחומם מראש ל-C°180 עד להזהבה
 
				 
															






