מאת דורון גולשינר מומחה מאפים עלית מקבוצת שטראוס

לבצק:

500 גר' / 5 כוסות קמח חיטה

60 גר' / 1/2 כוס סוכר

30 גר' (קצת פחות מרבע חבילה) מרגרינה או חמאה

1 ביצה

2 חלמונים

1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%

50 סמ"ק / כחמש כפות חלב פושר

2/3 חבילה קובייה שמרים דחוסים

קומץ מלח, קליפה מגוררת מרבע לימון, תמצית וניל

הכנת הבצק:

הכנת הסופגניות:

מניחים על תבניות האפייה מגבת ומקמחים אותה היטב. נחלק את הבצק לכמות של 20-24 כדורים שווים. את עיגולי הבצק אנו מניחים על התבנית המקומחת שהכנו קודם, מקמחים גם מלמעלה ומכסים את הכול במגבת, ומניחים במקום חמים לתפיחה של שלושת רבעי שעה בערך.

בינתיים נחמם שמן לטמפרטורה של 160 מ"צ. כשהתחמם השמן, והסופגניות תפחו, נכניס אותן בזהירות לשמן החם, נכסה במכסה ונמתין כדקה וחצי ואז בזהירות נהפוך אותן בעזרת מזלג על צדן השני. צבע הסופגנייה יהיה חום בהיר מאוד. אנא ווסתו את גובה להבת הגז או עוצמת החום במידה והשמן מתחמם מידי. תוכלו להבחין בכך כשהסופגנייה משחימה מידי מהר.

לאחר כדקה וחצי טיגון, ואז נוציא את הסופגניות המטוגנות ונניח אותן על גבי רשת (רשת התנור למשל) ונניח להן להתקרר. לאחר מכן נטבול אותן בסוכר מעורבב בקינמון או נזרה אבקת סוכר, ונניח חצי כפית עם מילוי ריבה טובה מעל.

שיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *