מתכון לאוזני המן במילוי ממרח תמרים

מתכון לאוזני המן במילוי ממרח תמרים באדיבות קפה גרג:

מרכיבים מלית –

830 גרם ממרח תמרים

3 גרם קינמון

35 גרם שמן קנולה

20 גרם גרידת תפוז

110 גרם אגוזי מלך (קלויים וקצוצים דק)

מרכיבים בצק –

300 גרם חמאה

185 גרם אבקת סוכר

60 גרם אבקת שקדים

500 גרם קמח

4.5 גרם מלח

2 ביצים

הכנה –

  1. יש לערבב את כל חומרי המלית יחד
  2. הכנת הבצק –

א. יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.

ב. להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

3.נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד

  1. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים של 8 ס"מ (קוטר)
  2. ממלאים את העיגולים שקרצנו ב-8 גרם ממילוי התמרים ומקפלים לאוזן המן
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ואופים כ- 12 דק'
  4. לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל