באדיבות השף דודו אטמוזגין לנספרסו

רכיבים:

תחתית הטארט:

50 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמאה

100 גרם קמח

40 גרם שקדים

קורט מלח

1 חלמון

גנאש שוקולד

125 גרם שמנת מתוקה

12 גרם גלוקוז

100 גרם שוקולד מריר (באיכות גבוהה)

15 גרם חמאה

40 מ"ל קפסולת שוקולד–מנטה של נספרסו

קישוט

60 גרם חמאה

125 גרם סוכר

30 גרם חלב

25 גרם גלוקוז

80 גרם פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:

הכנת הטארט

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח אבקת הסוכר החמאה ואבקת השקדים מערבבים עד שנוצר פירורים
  2. מוסיפים את החלמון  ממשיכים לעבד עד שמתגבש
  3. עוצרים מניילנים ושולחים למקרר לשעה.
  4. פותחים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ואופים אפייה מלאה כ 20 דקות לפחות

הכנת הגנאש

  1. בקלחת שמים את השמנת המתוקה והגלוקוז ומביאים לרתיחה.
  2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד בפולסים קצרים
  3. שופכים את השמנת על השוקולד המומס
  4. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה מערבבים עד להמסה וקבלת קרם אחיד מוסיפים את תערובת הקפה שוקולד-מנטה של NESPRESSO ומערבבים

יוצקים את הגנאש לתוך הטארטלט .

ומכניסים למקרר להתייצבות.

הכנת הקישוט

  1. בקלחת ממיסים חמאה וסוכר מוסיפים את החלב והגלוקוז מבלים תוך בחישה מתמדת
  2. מוציאים מהאש, מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים.
  3. על מגש תנור שמים נייר אפיה ושופכים את התערובת. לוקחים נייר נוסף שמים על התערובת ובעזרת מערוך מיישרים לשכבה דקה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש  לחום של 180 מעלות כ 10 דקות
  5. מקררים ושוברים לחתיכות (שומרים בכלי סגור)

מוציאים את הטארטלט מהמקרר ושמים את קישוט פולי הקקאו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *