מתכון פשוט וטעים להכנת מופלטה

החומרים לבצק המופלטות (כמות ל-20 יחידות)
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
2 כפות שמן
1 כפית מלח

לרידוד וטבילת כדורי הבצק
קערה ובה 1 כוס שמן (קנולה או תירס)

להגשה
חמאה או דבש

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
שמים בקערה את הקמח, המים, השמן והמלח, מערבבים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.

רידוד הבצק:
* מורחים מעט מהשמן על משטח נקי. מניחים עליו את הבצק.
* מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים (כגודל קלמנטינות)
* מניחים את כדורי הבצק על המשטח המשומן.
* מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-20-30 דקות.
* מכינים לצד הכיירים את הקערה עם השמן.
* דואגים למשטח עבודה נקי.
* מחממים מחבת טפלן רחבה.
* משמנים את הידיים.
* לוקחים כדור בצק, טובלים בשמן, מניחים על המשטח, ו"פותחים" אותו על-ידי מתיחתו בידים משומנות, לעיגול בעובי 2 מ"מ ובקוטר המחבת.
* מניחים במחבת ומטגנים מצד אחד לגוון זהוב (אין צורך לשמן את המחבת)
* הופכים, כך שהצד שטוגן נמצא כלפי מעלה.
* בנתיים, "פותחים" את כדור הבצק הבא ומניחים אותו במחבת על הצד המטוגן של המופלטה.
* שוב הופכים את הבצק, כך שהבצק הלא מטוגן יהיה כלפי מטה, על תחתית המחבת והמופלטה המוכנה מלמעלה, ומטנגים עד לזהבה מצד אחד של המופלטה השנייה.
* חוזרים על הפעולות, עד שנוצר במחבת ערימה של כל המופלטות – כולן מוזהבות משני הצדדים וכל מופלטה שומרת על החום של הקודמת.

להגשה: מורחים חמאה או דבש או שניהם ע"ג המופלטה – ובתיאבון.

שתפו את המתכון מופלטה מרוקאית – תרבחו ותסעדו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *