מאפינס רומנטי

נוגט אגוזים עם אגסים ביין ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס”מ

למאפינס:

1 כוס סוכר

2 ביצים

50 גרם חמאה רכה (6 כפות + 1 כפית)

60 מ”ל שמן תירס או שמן קנולה( 1/4 כוס)

180 מ”ל יוגורט- (3/4 כוס יוגורט)

200 גרם קמח תופח (1 וחצי כוסות פחות 1 כפית)

50 גרם ממרח נוגט-אגוזים השחר העולה (5 כפות)

לאגסים:

אגסים  מוצקים, קלופים, מחולקים לאורך ל-4 רבעים, ללא הליבה

2 כוסות יין מתוק

 אופן ההכנה:

1. מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.

2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים.

מכינים את הבלילה:

3. מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע – 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.

6. מגישים עם אבקת סוכר