לרגל ט"ו בשבט, מתכון חגיגי במיוחד למאפה פירות יבשים בדבש מוגש עם גלידת וניל ופקאנים מסוכרים

המצרכים הדרושים להכנת 6 מנות:

200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מיץ מלימון בינוני
1/2 כוס (170 גרם) דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי
1/2 כפית קינמון

להגשה
700 גרם גלידת וניל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה:
* מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.
* יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות.
* להגשה : מניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית,
מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.

באדיבות "יד מרדכי".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *