לקראת יום כיפור: מתכון מסורתי מהעדה הפרסית לצום קל

לחוצים מצום יום כיפור? קבלו מתכון מסורתי מהעדה הפרסית באדיבות תה ויסוצקי. ההמלצה היא להכין ולשתות לפני הצום וביציאה מהצום.

מקלפים 4 תפוחים – לא חמוצים (מומלץ להשתמש בתפוחים עם קליפה אדומה).

מגררים במגררת את התפוחים ושופכים את הגרר לקערה גדולה (כמו קערה להגשת קוקייטל קפריניה/סנגרייה).

מוסיפים לתפוחים המגוררים: חליטה העשויה מחצי כוס מים רותחים עם תיון של חליטת תפוחים – צריך לחכות שהתיון יתמצה לפחות 3 דקות.

מוסיפים לקערה: 2 כפות מי ורדים, מים קרים – כ-1.5 ליטר, ומגש קרח שלם.

מערבבים היטב ונהנים.

ושיהיה לכם צום קל