לחמניות ממולאות בסלט פיקנטי

השפית קונדיטורית דלית מיצנמכר למותג "שמרית", מציעה מתכון ללחמניות שהן ארוחה שלמה: לחמניות ממולאות בסלט טונה פיקנטי

חומרים לבצק (ל-15 לחמניות):

3.5 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 קובייה או 1/2 שקית שמרים טריים "שמרית" (25 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה טבעי "שמרית" (25 גרם)

2 כפות סוכר (40 גרם)

1 ביצה מידה M

1 כוס מים קרים (250 מ"ל)

1/4 חבילה חמאה (50 גרם)

3/4 כף מלח (15 גרם)

להברשה לפני האפייה: 1 חלמון ביצה מדולל עם 1 כף מים, שומשום מלא לפיזור מעל הלחמניות.

למלית הטונה:

         1 קופסא טונה בשמן – מסוננת (160 גרם)

         1/2 קופסא מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות (5-6 יחידות)

         1/2 קופסא פלפל אדום מוחמץ חתוך לקוביות קטנות (כ-4 חצאי פלפל)

         מלח, פלפל

אופן הכנת הלחמניות

1.    בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח מנופה, שמרים וסוכר  ומערבבים במשך כדקה אחת.

2.    מוסיפים לקערת המערבל מים וביצה ולשים במשך כ-7 דקות נוספות במהירות נמוכה.

3.    מוסיפים מלח ואחריו את החמאה בקוביות קטנות על לקבלת בצק אחיד, חלק, מבריק וגמיש.

4.    מכסים את הבצק שבקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-40 דקות.

5. מכינים את סלט הטונה: מערבבים את הטונה המסוננת עם קוביות הפלפלים והמלפפונים החמוצים ומתבלים במלח ופלפל.

מילוי הלחמניות:

6. חותכים את הבצק לכדורים שווים בגודל של כדור פינג-פונג (כ-50 גרם כל כדור), מגלגלים לכדור, יוצרים במרכז הכדור גומה אותה מלאים בכפית של סלט טונה, סוגרים היטה ומגלגלים שוב.

7. מניחים את הגדורים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.

8. מברישים את הכדורים בביצה, מפזרים מעל לכל כדור שומשום מלא ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 20 דקות. 

טיפ שמרית: ניתן להחליף את מלית הטונה במלית של קוביות פטה עם עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית וזיתים פרוסים, או בכל מילוי אחר שאתם אוהבים.