כבדי עוף מוקפצים בריבת בצל ושיזפים ויין אדום

באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב

חומרים (6 מנות)

  • 800 גרם כבדי עוף נקיים מגידים , עורקים ומרה
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות
  • כוס יין אדום
  • 2 כפות סוכר חום
  • 12 שיזפים שחורים מגולענים וחתוכים לחצי
  • רבע מקל קינמון
  • 8 כפות שמן קנולה או תירס
  • ½ כפית פלפל גרוס
  • מלח גס לפי הטעם 

אופן ההכנה:

  • מחממים מחבת כבדה עם שמן לחום גבוהה ומטגנים את הבצל. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את כבדי העוף מוכשרים, מתבלים ומטגנים קלות משני הצדדים להשחמה.
  • מפזרים את הסוכר החום , את השזיפים ומקרמלים במחבת.
  • מוסיפים את היין האדום ומרחשים את המחבת.
  • מצמצמים את היין האדום לחצי ומגישים עם בריוש קלוי.