טארט פירות האקזוטי הינו טארט שחציו אפוי ועסיסי וחציו השני מוקצף ומעוטר בפירות ארצנו הטריים והמשובחים.
המתכון באדיבות מיקי שמו
רשימת החומרים לבצק:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
1/2 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
* מערבבים את החמאה והסוכר.
* מוסיפים ביצה ומעט מהקמח ומערבבים 10 שניות במהירות בינונית .
* מוסיפים את הקמח במהירות איטית/בינונית עד קבלת בצק .
* מכניסים למקרר בניילון לשעה.
* מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי ומכניסים למקרר לשעה.
רשימת החומרים לקרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
אופן ההכנה:
* מקציפים שקדים,סוכר וחמאה כ-10 דקות.
* מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד.
* ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך.
* אופים ב- 170C כ-20 דקות.
* מקררים.
רשימת חומרים לקרם וניל מוקצף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 סוכר וניל – שקית של 10 גרם
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
* מקציפים לקצפת במרקם רך ויציב.
* ממלאים מעל הבצק הפריך והקרם שקדים האפויים ומעטרים בפירות: תות שדה,קיווי,
אננס וכו'.
זיגוג חם:
1 שקית ג'לי בזק נטרלי +1/2 2 כוסות מים.