מתכון חגיגי לפסח דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית.

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי
צרור עירית
200 גרם מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:
* בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.
* מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.
* מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז ויוצקים מעליו את הרוטב.

המתכון באדיבות "דגי הדן".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *