קציצות פרסיות של בשר, אורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות. מתכון פרסי מסורתי לפסח באדיבות איציק פור

כמות של 15-20 קציצות
מרכיבים:
1 ק"ג בשר בקר טחון
200 ג' חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
חצי צרור טרגון
מעט עלי סלרי
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
1 כוס אורז
2 ביצים
2 בצלים
1 כף רסק עגבניות
1 קילו עגבניות
20 שזיפים לא מגולענים

אופן ההכנה:
* טוחנים את בשר הבקר והעוף ומוסיפים את עשבי התיבול, הסלרי, מלח פלפל שחור טחון, פפריקה מתוקה, אורז וביצים מערבבים יחד לכדי עיסה.
* מטגנים את הבצלים מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות, מוסיפים מים כדי הצורך (2 ליטר בערך) ומרתיחים.
* יוצרים קציצות מהעיסה, ומכניסים לכל אחת מהן שזיף, מהדקים ומכניסים לרוטב העגבניות. מנמיכים את גובה האש ומבשלים חצי שעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *