מתכון אוזני המן בניחוח קינמון ושקדים
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים. מתוך ספיישל מתכונים לפורים של פורטל נטוניוז

חומרים ל 40-45 יחידות
2 ק"ג קמח
750 גר' אבקת סוכר
1.5 ק"ג חמאה
150 גר' קינמון
6 יח' ביצים
½ ק"ג חמאה
250 גר' שקדים
1 ק"ג סוכר
6 יח' ביצים
12 גר' אבקת אפייה
500 גר' קורנפלור

אופן הכנת קרם השקדים:
* להקציף חמאה עם סוכר
* להוסיף את הביצים בהדרגה, ולאחר מכן את השקדים ואבקת האפייה והקורנפלור
* להכניס לקירור.

אופן הכנת אוזני המן:
* להקציף את החמאה, להוסיף את הסוכר, להוסיף בהדרגה את הביצים והקמח והקינמון – לערבב ביחד
* להוסיף את החמאה המוקצפת. אין לעבד את הבצק יתר על המידה
* להכניס את הבצק לקירור
* ליצור עיגולים בקוטר 10 ס"מ ועובי 4 מ"מ
* לזלוף את קרם השקדים
* לאפות בחום 160-170 במשך כ-15 דק'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *