מתכון לפסח: תחתיות ארטישוק במילוי כבש וצנוברים.
באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט".

החומרים:
2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות 'סנפרוסט', מופשרות (800 גרם)

למלית:
250 גרם בשר כבש, טחון
250 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
1/2 כוס עשבי תיבול, קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה)
1/4 כוס צנוברים קלויים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, גרוס

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס מים
1/2 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור, גרוס

לטיגון:
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמן קנולה
מיץ לימון להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:
* לממולאים: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. ממלאים את תחתיות הארטישוק תוך יצירת גבעה קטנה של מלית, מהדקים היטב וטובלים את הצד הממולא בקמח.
* מחממים שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים את הממולאים כשצידם המקומח כלפי המחבת ומטגנים כ-2 דקות עד הזהבה.
* לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד התרככות.
* מוסיפים מים, יין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה (מפלס הנוזלים בסיר צריך להיות בגובה של כ-1/2 1 ס"מ, במידה והוא נמוך מכך מוסיפים מעט מים).
* מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, כשצד המלית פונה כלפי מעלה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה.

לפני ההגשה מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון על הממולאים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *