לרגל חג האילנות – ט"ו בשבט, מנות מיוחדות על טהרת החג: "תאנים ממולאות בטחון מן הצומח" (מנה עיקרית ל- 4 סועדים)
המצרכים:
 1/2 חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
 25 דבלות (תאנים מיובשות) גדולות
 1 כף שמן זית
 1 בצל, קצוץ
 1 שן שום, כתושה
 1 גזר, קצוץ
 1/4 כפית קינמון
 1/8 כפית הל
 קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
 קורט פלפל אנגלי
 קורט אגוז מוסקט
 קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
 קורט פלפל שחור
 1/2 כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (1/4 כוס למילוי ו- 1/4 כוס לרוטב)
 2 כפות סילאן ( 1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
 עלים קצוצים מ- 5 גבעולי נענע
 1/4 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
 * מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות.
 * מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה.
 * מוסיפים 1/4 כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון.
 * מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע.
 * נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה- חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי.
 * ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר.
 * יוצקים לסיר 1/4 1 כוסות מים רותחים, 1/4 כוס יין ו- 1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל.
 * מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים.
 * מנמיכים את עצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות.
*הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון שזיפים ומשמשים.
באדיבות חברת "טבעול" וחברת "אוכל ביתי ניר עציון".
				
															






