החג בפתח ונשאר רק לדאוג לקינוח מהמם שיגרום לאורחים ללקק את האצבעות, המותג מאסטר שף מציע מתכון לקינוח פרווה מהמם וחגיגי של קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקס שלא ישאיר אף אחד אדיש.
החג בפתח ונשאר רק לדאוג לקינוח מהמם שיגרום לאורחים ללקק את האצבעות, המותג מאסטר שף מציע מתכון לקינוח פרווה מהמם וחגיגי של קרפים במילוי בננות מקורמלות ברוטב קרמל וקוקס שלא ישאיר אף אחד אדיש.
מצרכים:
3/4 כוס מים
1/4 כוס קרם קוקוס
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כף סוכר
2 כפות שמן
1 כוס (140 גרם) קמח לבן מאסטר שף
לבננות המקורמלות:
2 כפות שמן קוקוס
4 בננות, קלופות
4 כפות סוכר חום לבן או כהה
לקרמל קוקוס:
3/4 כוס סוכר חום כהה או סוכר לבן
3/4 פחית קרם קוקוס מאסטר שף
אופן הכנה:
- בקערה גדולה שמים מים, חלב, ביצים, וניל, סוכר ושמן. טורפים היטב.
- מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע ונעלם.
- במחבת רחבה ומשומנת מעט שמים מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תגיע לכל תחתית המחבת. הופכים אחרי 2 דקות ומטגנים במשך דקה נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה עד שכל הקרפים מוכנים.
- מכינים את הבננות המקורמלות: חותכים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- ממיסים במחבת, על אש נמוכה-בינונית, את שמן הקוקוס ומוסיפים את הבננות. מפזרים מעל את הסוכר ומערבבים על אש בינונית עד שהבננות מקורמלות ורכות.
- קרמל קוקוס: במחבת גדולה ממיסים את הסוכר, בלי לגעת בו בזמן הבישול, על אש בינונית.
- מחממים את קרם הקוקוס במיקרו במשך 30 שניות ומוסיפים למחבת. מערבבים על אש בינונית עד שנוצר קרמל סמיך ומבריק. זה לוקח בערך 5 דקות.
- מרכיבים ומגישים: מניחים קרפ פתוח על השיש ושמים פס של בננות מקורמלות באמצע (בנדיבות). מגלגלים לגליל או מקפלים לצורת מעטפה סגורה.
- מזלפים מעל רוטב קרמל- קוקוס בנדיבות. מומלץ להגיש עם גלידת וניל.