מתכון חגיגי לפסח, מתוך הספר: "יומנו של שף", בהוצאת "קוראים". מאת השף: שגב משה – אשר נבחר להוביל את ליין מוצרי ELECTRA CHEF, מבית אלקטרה מוצרי צריכה, הכוללים תנורי אפייה בנויים, תנורים FREE STANDING משולבים, וכיריים במגוון גדלים ודוגמאות.
מתכון חגיגי לפסח, מתוך הספר: "יומנו של שף", בהוצאת "קוראים". מאת השף: שגב משה – אשר נבחר להוביל את ליין מוצרי ELECTRA CHEF, מבית אלקטרה מוצרי צריכה, הכוללים תנורי אפייה בנויים, תנורים FREE STANDING משולבים, וכיריים במגוון גדלים ודוגמאות.
חומרים להכנת 2 מנות
2 מדליוני פילה בקר, כל אחד במשקל 150 גרם
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
6 כפות שמן זית
2 תפוזים מפולטים (מפורקים לפלחים ונטולי קליפתם השקופה)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקיקות
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס אפונים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1/4 פלפל ירוק חריף (מומלץ לא לקצוץ את הפלפל, כדי שיהיה נוח להוציא אותו במהלך הצלייה)
אופן ההכנה:
* מתבלים את מדליוני הפילה במלח גס ובפלפל גרוס.
* מחממים מחבת לחום גבוה.
* יוצקים למחבת את שמן הזית ומניחים בה את מדליוני הפילה המתובלים. צולים דקה אחת מכל צד. לאותה המחבת מכניסים את הפלפל החריף, התפוזים עם הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף.
* לאחר דקה מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזל למרקם של רוטב דליל (מומלץ להוציא את הפלפל החריף בתחילת תהליך הצמצום).
* בשלב זה מוסיפים את האפונים ואת הפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה.
* מניחים מעל האפונים את מדליוני הפילה, ויוצקים מלמעלה את רוטב ההדרים מהמחבת.