מתכון לעוגת קרם כשרה לפסח באדיבות עופר תנעמי, סו שף במסעדת איקאה ישראל
מתכון לעוגת קרם כשרה לפסח באדיבות עופר תנעמי, סו שף במסעדת איקאה ישראל
חומרים
6 ביצים , מופרדות לחלבונים וחלמונים
6 כפות סוכר
1 קופסא אבקת פודינג שוקולד אינסטינג
לקרם
1 מיכל שמנת לקצפת (250 מ"ל)
1 קופסה אבקת פודינג וניל אינסטינג
3/4 כוס חלב
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
2 כפות חלב
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
מרגרינה לשימון
אופן ההכנה
* מחממים תנור לחום 180 מעלות
* מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לדרגת קצף יציב, טורפים את החלמונים ומקפלים את הקצף, מקפלים פנימה גם את אבקת הפודינג.
* משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ- 30 דק' או עד שהקיסם שהחדרנו לעוגה יבש ונקי, ומניחים להצטנן.
* להכנת הקרם, מקציפים יחד את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם חלק, מורחים את הקרם על העוגה הקרה .
* להכנת הציפוי, שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את יתר חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה עד שהסוכר ימס., מסירים מהאש, מניחים להצטנן מעט ומצפים את העוגה, מקררים את העוגה כ- 24 שעות לפני ההגשה.