• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
חיפוש
נטו ניוז : מתכונים | טיפים | צרכנות – מתכונים לפסח
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן) כשרה לפסח
ראשי » מתכוני חגים » עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן) כשרה לפסח

עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן) כשרה לפסח

מאת: שי חנוך, שף-קונדיטור קונדיטורית אינגליש קייק – העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צאליאק)

מאת: שי חנוך, שף-קונדיטור קונדיטורית אינגליש קייק – העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צאליאק)

החומרים לעוגה
350 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה/מרגרינה
200 גרם חלבונים
80 גרם סוכר
100 גרם חלמונים
80 גרם סוכר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 כפית אבקת קפה נמס
50 מ"ל ברנדי משובח

לציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
250 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
* "בבין מרי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
* מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
* מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
* את המוס שהתקבל מחלקים ל 2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
* בקערה השנייה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
* ע"ג תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל 170 מעלות, למשך 12 דקות.
* מוציאים מהתנור ומצננים כ 30 דקות.
* בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
* מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
* ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
* יוצקים ע"ג שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
* מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
* לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.

לשתף
  • Google
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • הדפסה
  • אימייל
  • Facebook

קשור

מתכוני חגים מתכונים מתכונים לפסח עוגות ומאפים
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

החדשים
כיצד לשמור על הערכים המזינים במזון שאנו אוכלים ⛹️‍♀️
אוכל
לרגל יום התה הבינלאומי כל מה שצריך לדעת על תה ☕️💁🏻‍♀️
טיפים בריאות
חורים ברשת – מה אתם יודעים על אבטחת המידע בעסק שלכם
טיפים
מתכון לשייק קפוצ'ינו תמרים והל ⛹🏻‍♀️🍫
מתכונים
פייסבוק
הרשומות והעמודים הנצפים ביותר
  • נטו ניוז מתכונים לשבועות, טיפים, צרכנות
  • מרק קרם בטטות - מתכון מהיר של משה שגב
  • סופגניית רולדין במילוי ריבת תות קלאסית
  • איך בוחרים סופגנייה?
  • מרק עגבניות עם כוכבים
  • מתכון להכנת ספינג' לחנוכה
  • מתכון למנת הדגל התאילנדית פאד תאי
  • מלונות בישראל כשרים מהדרין
  • 3 טיפים להצלחה בהכנת סופגניות שמרים לחנוכה
  • מתכון לקוסקוס טונה בשמן זית
  • נטו ניוז מתכונים לשבועות, טיפים, צרכנות
  • אודות
  • יצירת קשר
כלי ניהול אתרים

קידום אתרים - NetoMedia
בניית אתרים נטו מדיה
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס