
מתכון חגיגי לרגל חנוכה, של עוגיות מטוגנות, אווריריות ומטריפות, ללא שמרים. גרסה נפלאה ומעודכנת לסופגניות המטוגנות, שתקשט כל שולחן חג ותשמח קטנים וגדולים כאחד.|
באדיבות מימונ'ס ובלוגרית האוכל ענבל לביא
חג חנוכה שמח!
מצרכים (לכ 30 עוגיות):
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
1 וחצי שקיות אבקת אפייה maimon's
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי
1 קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כפית תמצית וניל maimon's
1/2 כוס (100 גרם) שמן
תרסיס שמן קנולה maimon's
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
2 כוסות (400 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
1 קליפה מגוררת מתפוז שלם
מיץ מחצי לימון
לציפוי:
1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון maimon's
אופן ההכנה:
- בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.
- מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בגודל של כ-6 ס"מ ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.
- מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון.
מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. - מחממים בסיר בינוני שמן עמוק. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום.
- מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה ומפזרים מעל קוקוס טחון.