מתכון חגיגי וכשר לחג פסח: סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס. באדיבות יד מרדכי.
מתוך ספיישל מתכונים לפסח של פורטל נטוניוז.
מתכון חגיגי וכשר לחג פסח: סלט תרד ותאנים אפויות בדבש מפרחי אקליפטוס. באדיבות יד מרדכי.
מתוך ספיישל מתכונים לפסח של פורטל נטוניוז.
החומרים הדרושים להכנת 4 מנות:
½ ק"ג תרד
1 כוס עלים ירוקים
250 גרם תאנים חצויות לשתיים
¼ כוס דבש מפרחי אקליפטוס של 'יד מרדכי'
2 כפות רוטב סויה (לא חובה)
1 כף שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
1 שן שום כתושה
¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
4 כפות חומץ בלסמי
אופו ההכנה :
* מחממים תנור לחום גבוה – מוד גריל (240 צ.). מסדרים בצפיפות את התאנים על גבי תבנית פיירקס. מחממים במחבת קטנה את הדבש, שמן זית, וסויה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב מעל התאנים ומכניסים לתנור ל- 5 דקות, או עד שהן מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר
* מערבבים בכלי שמן זית עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים חומץ בלסמי, שום ושתי כפות מהרוטב בתחתית התאנים ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב מעל לתרד והעלים הירוקים ומערבבים. מוסיפים את התאנים כולל כף נוספת מהרוטב שלהן ומערבבים. מגישים מיד.
* אפשר להכין כשעה מראש ולאחסן במקרר עד להגשה.