סלט תום סאם עשוי שבבי גזר, קראנבריז ופקאן סיני בויניגרט תפוזים, מאת השף מוריס מונייר
מצרכים:
1 שקית גזר (או 5 גזרים גדולים) מגורר לשבבים עבים
2 שיני שום קצוצות
חריץ בגודל קטן-בינוני של ג'ינג'ר טרי קצוץ
80 גר' פקאן סיני חצוי
80 גר' קראנבריז מיובשים
לרוטב:
3 כפות תרכיז תפוזים
3 כפות שמן זית
כף שמן סומסום
4 כפות מיץ לימון
מלח/פלפל שחור גרוס
כף רוטב צ'ילי מתוק
אופציות נוספות להעשרה: סלרי גבעול קצוץ, שבבי תפוח עץ, נבטי ברוקולי/נבטי צנונית
אופציות להחלפה: את הג'ינג'ר הטרי אפשר להחליף בגי'נג'ר מוחמץ או בג'ינג'ר מסוכר-שניהם קצוצים
את הגזר אפשר להחליף בפאפיה או לשלב חצי-חצי
הכנה:
* מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט היבשים
* במעבד מזון או בקערת עירבוב נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
* טועמים ומתקנים לפי הטעם הרצוי
* שופכים את הרוטב על שאר המרכיבים
* מערבבים היטב עד שכל הסלט מקבל מטעמי הרוטב.
* מגישים בצלחת מרכזית בצורת פירמידה או בצלחות אישיות קטנות