רולדין מציגה מתכון להכנת סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד מנטה כשר לפסח.
מתכון להכנת סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד מנטה כשר לפסח.
מרכיבים:
8 תבניות סיליקון אישיות או נייר למאפינס קוטר 8
הסופלה:
300 גרם שוקולד מריר בלגי, 60% אחוז מוצקי קקאו
300 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם קמח מצה (1 כוס)
6 חלמונים
5 ביצים
ציפוי שוקולד מנטה חם:
200 גרם שוקולד מריר בלגי, 70% אחוז מוצקי קקאו
400 מ"ל שמנת מתוקה
1/3 כוס מונין מנטה או ליקר מנטה
צרור עלי נענע
אופן ההכנה:
הסופלה:
* מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
* ממיסים מעל ביין מארי* את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה.
* מעבירים למערבל מזון, מוסיפים את הסוכר ומערבלים.
* מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד.
* מנפים את הקמח מצה, מוסיפים ומערבלים כחצי דקה נוספת.
* יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות.
ציפוי שוקולד מנטה חם:
* שוטפים את עלי הנענע ומרתיחים עם השמנת המתוקה.
* מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה שלם.
* מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה.
* שופכים מעל השוקולד המריר, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
* מוסיפים את הליקר מונין מנטה, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה החם ולצידו .
* ביין מארי – ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.
באדיבות רולדין