מאת: עמית דונסקוי
כ-35 סופגניות

חומרים:

למלית התפוחים

לציפוי הקרמל:

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, החלב, הסוכר, הביצים והשמן כ-5 דקות. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והברנדי וממשיכים לערבל 2 דקות. לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים עד להטמעתם בבצק.
  2. מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
    ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. הכנת המלית (בזמן ההמתנה כדאי להכין את המלית): ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והסוכר ומטגנים מס' דקות עד להזהבה. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהלהבה. מעבירים למסננת עד לצינון מוחלט.
  4. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכ-35 כדורים. פותחים כל כדור במרכז ומניחים כפית
    של מלית התפוחים, סוגרים ומגלגלים.
  5. מניחים את הכדורים בתבנית שקעים או בתבנית תנור, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים שוב כ-40 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים בעדינות את הסופגניות בביצה טרופה ואופים כ-15-20 דקות, עד להזהבה.

ההגשה- אפשר לפזר אבקת סוכר או לצפות בקרמל.

  1. הכנת הקרמל: מניחים את הסוכר בסיר כבד קטן וממיסים עד לקבלת קרמל זהוב, ממשיכים לערבב כל הזמן על להבה קטנה (להיזהר לא לשרוף!) ומוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה עד לקבלת קרם טופי זהוב (זהירות! הקרמל מאוד רותח). ממתינים כ-3 דקות לצינון קל וטובלים את הסופגנייה בקרמל ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *