מרשם קל ומהיר לעוגת פסח טעימה.
מאת: רועי וולף, שף קונדיטור מצות אביב.
מרשם קל ומהיר לעוגת פסח טעימה.
מאת: רועי וולף, שף קונדיטור מצות אביב.
מרשם לתבנית אינגליש קייק
100 גרם קמח מצה לעוגה אביב
180 גרם סוכר
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
קליפת לימון מגורדת
חצי כפית תמצית וניל
סוכר טחון לקישוט
30 גרם חמאה או מרגרינה מומסת לשימון התבנית.
אופן ההכנה
* לחמם תנור ל C°180.
* להקציף את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה.
* להוסיף את הקמח מצה לעוגות, קליפת הלימון ותמצית הוניל ולקפל בעדינות לחלמונים.
* בקערה נקיה להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
* להוסיף שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח ולערבב לדילול התערובת.
* להוסיף בדירוג את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ולקפל פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
* משמנים היטב את התבנית ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.
* מכניסים לתנור שחומם מראש ל 30 דקות אפיה או עד שהעוגה בצבע חום-זהב.
* להוציא מהתנור ולהפוך מייד על רשת ברזל לקירור.
* לפזר סוכר טחון מעל לקישוט.