מתכון לפסח מתכון צלי כתף עגל ביין אדום.
באדיבות נאווה דאסה, מנהלת שיווק יקב בשן.
מתכון לפסח מתכון צלי כתף עגל ביין אדום.
באדיבות נאווה דאסה, מנהלת שיווק יקב בשן.
חומרים:
2 קילו צלי כתף עגל
שמן זית
4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות
סלסלת פטריות טריות
2 בטטות חתוכות לטבעות
2 כפות ברנדי
2 עלי דפנה
1 עלה רוזמרין או טימין (קורנית)
מלח
פלפל גרוס עבה
בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן
אופן ההכנה:
* מטגנים בשמן זית צלי כתף עגל מכל הצדדים, ומוציאים לצלחת
* מטגנים את הבצל, הפטריות וטבעות הבטטה
* מוסיפים לסיר את הצלי
* מפזרים מעל הכל את הברנדי ומיד מדליקים גפרור (יש להיזהר כי הברנדי נדלק).
* מיד כשהאש נכבית בתוך הסיר, יש להוסיף-מלח, פלפל גרוס עבה, עלי דפנה ורוזמרין או טימין (קורנית).
* להוסיף לסיר בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן, לתת לרתוח, להנמיך האש, לכסות ולבשל.
* בישול בין 20 דקות (למי שאוהב נע) לבין שעתיים (למי שאוהב את הבשר פריך).
* להוציא את הבשר, לפרוס לפרוסות ולהגיש עם הירקות