מתכון מקורי לפסח: סלט סלק, סלרי, בייבי מוצרלה ופקאן גרוס ברוטב רענן
מאת השפית בל קפצן.
מתכון מקורי לפסח: סלט סלק, סלרי, בייבי מוצרלה ופקאן גרוס ברוטב רענן
מאת השפית בל קפצן.
מצרכים ל 4 מנות
3 יחידות סלק טרי
3 ענפי סלרי
עלי סלרי צעירים
250 גרם כדורי בייבי מוצרלה
חפיסת פקאן סיני גרוס מהסדרה החדשה
עבור הרוטב לסלט:
4 כפות תרכיז רימונים
4 כפות שמן זית
3 כפות בלסמי
2 שיני שום כתוש
3 כפות סוכר דמררה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לערבב יחדיו את המרכיבים בשייקר לרוטב או צנצנת סגורה עד למרקם אחיד.
אופן הכנה לסלט
לקלף את הסלק, ולחתוך לגפרורים דקים. להשרות במי קרח לקבלת פריכות.
לחתוך את הסלרי לגפרורים דקים.
בקערה, לערבב את גפרורי הסלק והסלרי, להוסיף את כדורי הבייבי מוצרלה ואת הרוטב ולערבב יחדיו לספיגת טעמים. לפזר מלמעלה פקאן גרוס ולהגיש.
ניתן לשדרג עם אגוזי מלך כדי להעשיר את הסלט.