מתכון לשבלול סלמון בלימון וסלט שורשים

שבלול סלמון בלימון  של השף משה קצ'וקי ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג

חומרים ל – 4 סועדים

800 גרם פטה סלמון נקי

4 כפות שמן זית

1 כף שמן שומשום

1 כפית שטוחה משחת ווסאבי

1 כפית סוכר

1 כפית אבקת סוכר

קורט פלפל לבן

6 כפות מיונז

2 כפות רוטב טריאקי

מיץ מ'ליים' טרי

 אופן הכנה:

חותכים את הדג ל 4 רצועות לאורכו מתבלים בשמן זית ושמן שומשום 1/2 כפית משחת ווסאבי,

 1 כף סוכר קורט פלפל לבן. מגלגלים את רצועות הסלמון המתובלות לצורת שבלול וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 למשך כ 10 דקות.

 לרוטב מיונז:

מערבבים את המיונז , אבקת הסוכר וחצי כפית משחת הוואסבי עד לקבלת מרקם הומוגני.

הגשה:

יוצקים את הרוטב בתחתית הצלחת, מניחים מעל את השבלול סלמון , מעליו מסדרים חופן סלט שורשים. מקשטים בנגיעות רוטב טריאקי.