מתכון לראש השנה: סלמון בקראסט ירוק

לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך ובינתיים שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם

חומרים ל-8 מנות:

8 פרוסות פילה סלמון טרי ללא עור במשקל 150 גרם כל אחת

למרינדה:

3 שיני שום קצוצות

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם

1/3 כוס רוטב טריאקי אסם

1 כף חרדל

1/4 כוס מיץ לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

לקראסט ירוק:

1/4 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור כוסברה

5 גבעולי נענעי

4 שיני שום

1/2 פלפל ירוק חריף

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס פירורית זהב אסם

4 כפות שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה שמן, שום, צ'ילי, טריאקי, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל.
    3. טובלים את נתחי הדג במרינדה ומסדרים בתבנית. את שארית הרוטב יוצקים על הנתחים.
  3. מכינים קראסט ירוק: טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום ופלפל חריף במעבד מזון לתערובת קצוצה דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקראסט ומערבבים היטב.
  4. מכסים כל נתח סלמון בשכבה דקה (1/2 ס"מ) של הקראסט.
  5. אופים 15-12 דקות עד שהסלמון עשוי. יוצקים מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הדג ומגישים חם.

טיפ: אפשר להשרות את הדג במרינדה עד 4 שעות לפני הצלייה. אפשר גם לערבב את מרכיבי הקראסט מראש ולבצע את הציפוי והצלייה סמוך להגשה.