מתכון לראש השנה: ירקות בבלילה של פפריקה מעושנת עם מטבל חרדל דבש

המתכון באדיבות שף חנוך בר שלום לרטבי הסלט הלמנס

חומרים:
750 ירקות פרוסים דק (זוקיני חצילים בטטות או עלים של מרווה בזיליקום)
בלילה
1 כוס קמח
2 אבקת אפייה
1 כף פפריקה מעושנת חריפה
1.1/3 כוסות מים
שמן לטיגון חצי עמוק

הגשה
1/2 כוס רוטב חרדל דבש הלמנ'ס

הכנה:
* מערבבים את כל חומרי הבלילה
* מחממים את השמן, טובלים כל פרוסה בבלילה ומטגנים עד שיתפח ויזהיב .
* מניחים על נייר סופג ומגישים עם המטבל

טיפ:
לבלילה פחות חריפה, אפשר לערבב פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם