מתכון למרק מיסו משודרג

מתכון למרק מיסו מאת יניב אבן שף מסעדת מצויה

מצרכים ל 8 מנות מרק:

שלב 1:

  • 2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר מקולף וטרי.
  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות דק.
  • 4 יחידות בצל ירוק,
  • חצי בצל לבן.
  • בסיר מטגנים את החומרים במעט שמן ושומרים בצד.

שלב 2:

  • 1 ליטר ציר עוף/ מרק עוף
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 כפיות סוכר
  • 3 יחידות פטריות שיטאקי טריות.
  • 3 כפות מחית מיסו.
  • 4 כפות אצות- להשרות במים ל2 דקות ולייבש.
  • 1 קובייה (200 גר') טופו

שלב 3

  • מוסיפים לירקות המטוגנים את ציר העוף והסוכר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את מחית המיסו וטורפים עד שמתקבל מרק אחיד.
  • מסננים את המרק במסננת. קוצצים את הטופו, האצות והבצל הירוק.
  • מחלקים את המרק ל8 קערות הגשה, מוסיפים את הטופו ומקשטים בבצל ירוק.

בתיאבון!