לרגל ט"ו בשבט מתכון לתבשיל בטטות ופקאנים.
10 מנות, זמן הכנה 15 דקות, זמן בישול 55 דקות.
המצרכים:
 1 קילו בטטות
 ½ כוס פקאנים קצוצים
 4 כפות חמאה
 ¼ כוס קמח
 ½ כוס סוכר חום
 2 כפות מיץ תפוזים
 2 כפיות תמצית וניל טהור של מקורמיק
 1 כפית קינמון טחון של מקורמיק
 2 כוסות מרשמלו קטנים
אופן ההכנה:
 * מחממים תנור ל 190 מעלות.
 * מערבבים בקערה גדולה ¼ כוס סוכר חום, מיץ תפוזים, תמצית וניל טהור של מקורמיק וקינמון.
 * מוסיפים את הבטטות ומערבבים היטב.
 * מעבירים לתבנית אפייה, מפזרים מעל הבטטות 2 כפות חמאה, מכסים את התערובת ואופים למשך 45 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
 * בינתיים, מערבבים קמח, ¼ כוס סוכר חום, ½ כפית קינמון, 2 כפות חמאה, פקאנים ומרשמלו.
 * מוציאים את הבטטות מן התנור ומכסים אותן בתערובת. מפזרים מעל הכל מעט מרשמלו ומחזירים לתנור למשך 7-10 דקות או עד שהבטטות רכות והמרשמלו מעט חום.
המתכון באדיבות: חברת התבלינים "מקורמיק".
				
															






