• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
חיפוש
נטו ניוז : מתכונים | טיפים | צרכנות – מתכונים לפסח
  • מתכוני מרקים
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
  • מתכוני מרקים
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
מתכון לחנוכה: סופגניות מקושטות
ראשי » מתכוני חגים » מתכונים לחנוכה » מתכון לסופגניות » מתכון לחנוכה: סופגניות מקושטות

מתכון לחנוכה: סופגניות מקושטות

שמרית מציעה: מתכון לסופגניות מקושטות מאת הקונדיטור דודו אוטמזגין

בצק לכ-35 סופגניות רגילות או 50 סופגניות מיני:

1 ק"ג (7 כוסות) קמח לבן מנופה

½1 שקית או קוביית שמרים טריים שמרית (75 גרם)

1 שקית משפר אפיה שמרית (50 גרם) – לא חובה

½ כוס פחות 1 כף (80 גר') סוכר לבן

¼1 כוס חלב (280 מ"ל)

1 כפית מלח

½2 כפות רום

⅓ כוס שמן (80 גרם)

3 ביצים שלמות XL

3 חלמונים

שמן לטיגון עמוק

 אופן ההכנה:

  1. שמים את הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את השמרים הטריים (קובייה יש לפורר).
  2. מוסיפים את החלב, הסוכר, הביצים והרום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה 3 דקות.
  3. מוסיפים את המלח ומערבלים 1 דקה.
  4. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי לישה כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  5. מעבירים את הבצק לקערת התפחה, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת נפחו.
  6. מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מחלקים כל חלק לחתיכות (בגודל 50 גרם, או  35  גרם לסופגניות מיני) ומגלגלים לכדורים. מניחים על תבנית משומנת עם רווחים ומברישים כל כדור בשמן למניעת התייבשות
  7. מתפיחים את הכדורים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחם.
  8. מחממים בסיר גדול ורחב שמן לטיגון, הופכים את הכדורים לשמן החם (החלק העליון כלפי השמן), מטגנים עד להשחמה, בעזרת כף עץ הופכים לטיגון גם את צידה השני של הסופגנייה (כ-2 דקות לכל צד). מוציאים ומניחים מעל רשת או נייר סופג.
  9. ממלאים במילוי הרצוי ומקשטים.

 הצעות למליות:

ריבת תות / ריבת חלב מדוללת עם מעט חלב / ממרח חלבה / גנאש שוקולד* /
קרם וניל (קנוי מוכן).

גיוונים לקישוט:

ניתן לקשט באבקת סוכר,  סוכר קינמון או ברוטב גנאש שוקולד ומעליו סוכריות צבעוניות ו/או פיסטוקים גרוסים.

להכנת גנאש שוקולד- שמנת מתוקה ושוקולד איכותי בכמויות זהות.

מחממים שמנת מתוקה עד הרתחה. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מתקבל רוטב שוקולד נוזלי. טובלים כל סופגניה עד חציה ברוטב השוקולד והופכים לקירור.

 טיפ שמרית – קישוטים מיוחדים דורשים יותר עבודה, אבל שווים את המאמץ:

חותכים בסכין חד את ראש הסופגנייה לקבלת משטח ישר על הסופגנייה.

קישוט שמנת מתוקה ותותים :

  1. מקציפים לקצף יציב: 250 גרם שמנת מתוקה+ 2 כפות סוכר+ חצי כף אינסטנט פודינג וניל.
  2. מזלפים מעל הסופגנייה את השמנת המתוקה המוקצפת ומצפים סביב עם תותים טריים חצויים.

ניתן במקום התותים לגרד שוקולד איכותי על גבי הקצפת שזילפנו.

קישוט שוקולד פרח:

  1. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר/לבן במיקרו ובמקביל מחממים מגש תנור ל 80 מעלות .
  2. מורחים על גב המגש את השוקולד החם ומכניסים למקרר עד שיתגבש.
  3. מוציאים המגש מהמקרר, ממתינים 2 דקות ומגלפים בעזרת שפכטל רצועות של שוקולד.

באורך 4 ס"מ ומייצרים צורת פרח (כמו בצילום). מזלפים מעט שמנת מוקצפת על הסופגנייה    

  ומניחים את פרח השוקולד.

 ** למתכון פרווה ניתן להחליף חלב במים, בקישוטים להשתמש בקצפת פרווה.

לשתף
  • Google
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • הדפסה
  • אימייל
  • Facebook

קשור

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

המתכונים והטיפים הנצפים ביותר
  • מתכון ללחמניות כשרות לפסח
  • מתכון: פיצה לפסח
  • טיפים לתזונה נכונה בחול המועד פסח
  • עוגת קוקוס ושוקולד לפסח
  • בראוניס שוקולד - כשר לפסח של מיקי שמו
  • איזה מזרון: ספוג כחול או לבן? עטוף בבד או עדיף בלי?
  • מתכון לפוקצ'ה אנטיפסטי כשר לפסח
  • נטו ניוז מתכונים לשבועות, טיפים, צרכנות
  • מתכון לעוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים
  • מתכון לשבועות: פסטה עם פטריות ואפונה ירוקה
המתכונים והטיפים כי חדשים
מתכון להכנת דונאטס טבעוני
מתכוני חגים
עוגיות שוקוצ'יפס מטוגנות
מתכוני חגים
לביבות זוקיני
מתכונים
עוגיות יויו מטוגנות עם קוקוס ותפוזים
מתכונים
פייסבוק
  • נטו ניוז מתכונים לשבועות, טיפים, צרכנות
  • אודות
  • יצירת קשר
כלי ניהול אתרים

קידום אתרים - NetoMedia
בניית אתרים נטו מדיה
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס