מתכון לחמניות כשרות לפסח – מומלץ לאכול את הלחמניות עם ממרחים, או להשתמש בהן כפחזניות למליות מלוחות ומתוקות.
מתכון לחמניות כשרות לפסח – מומלץ לאכול את הלחמניות עם ממרחים, או להשתמש בהן כפחזניות למליות מלוחות ומתוקות.
חומרים ל-40 לחמניות:
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה 'עץ הזית'
2 כוסות מים
1 כפית מלח
2 כוסות קמח מצה
5 ביצים גדולות
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* מביאים לרתיחה מים, שמן זית כתית מעולה 'עץ הזית' ומלח בסיר.
* מוסיפים קמח מצה תוך כדי בחישה ומערבבים עד שנוצר גוש בצק.
* מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ובוחשים במהירות איטית.
* מוסיפים את הביצים אחת-אחת, עד שנוצרת עיסה חלקה ומבריקה, סמיכה אך לא נוזלית מדי.
* מעבירים לשקית זילוף ומזליפים לחמניות בתבנית משומנת. לחילופין אפשר להוריד כף גדושה בעזרת כף שנייה שנטבלת במים.
* אופים 35 דקות (לא פותחים את התנור בזמן האפייה). מכבים את התנור, ומשאירים את הלחמניות לקירור בתנור 10 דקות.
באדיבות: 'עץ הזית'
אהבתם את המתכון כשר לפסח? שתפו אותו! רוצים עוד מתכונים כשרים לפסח? הקליקו על מתכונים לפסח