רולדין מציגה מתכון להכנת עוגיות אמרטו כשרות לפסח
מתכון להכנת עוגיות אמרטו כשרות לפסח
20 עוגיות
מרכיבים:
תבנית מרופדת בנייר אפייה
העוגיות:
450 גרם סוכר (2 ו- 1/4 כוסות)
5 חלבונים
1 כפית ליקר אמרטו (ליקר שקדים)
400 גרם שקדים מולבנים טחונים (4 ו-1/2 כוסות)
אופן הכנת העוגיות:
* מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
* טורפים מעל בן מארי* את החלבונים והסוכר, עד להמסת הסוכר.
* מעבירים למערבל מזון ומקציפים, עד לקבלת קצף יציב (כ-10 דקות במהירות גבוהה).
* מוסיפים את השקדים הטחונים ואת ליקר השקדים ומערבלים.
* מצננים את התערובת לטמפרטורה של 35 מעלות.
* מזלפים בעזרת שק זילוף על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העוגיות.
* מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל 170 מעלות.
* אופים במשך 14 דקות, עד לקבלת גוון זהוב בהיר.
* בן מארי – ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.
המתכון באדיבות רולדין