רולדין מציגה מתכון להכנת בראוניס כשר לפסח בציפוי גנאש שוקולד תפוז.
מתכון להכנת בראוניס כשר לפסח בציפוי גנאש שוקולד תפוז.
מרכיבים:
תבנית אלומיניום מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
העוגה:
260 גרם סוכר (1 כוס + 3 כפות)
85 גרם קמח מצה (3/4 כוס)
200 גרם חמאה
4 ביצים מס' 2
1/3 כפית אבקת אפיה
230 גרם שוקולד מריר – 60% מוצקי קקאו
50 גרם פקאנים קלויים קצוצים גס
גנאש שוקולד תפוז:
80 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר גרנד מרינייה
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית גרדת תפוז
אופן ההכנה
העוגה
* מחממים את התנור ל 180 מעלות.
* ממיסים מעל ביין מארי* את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה.
* מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
* מוסיפים קמח מצה ואבקת אפיה ומערבלים.
* מוסיפים את הפקאנים ומערבלים מעט.
* מעבירים את המסה לתבנית ואופים למשך 20 דקות.
* מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר לשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת.
גנאש שוקולד תפוז:
* מרתיחים את השמנת עם גרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד וממתינים כשתי דקות.
* מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
* מוסיפים את הליקר,מצננים ומצפים את הבראוניס.
* מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.
* ביין מארי – ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.
המתכון באדיבות רולדין