מתכון להכנת בראוניס כשר לפסח בציפוי גנאש שוקולד תפוז.

מרכיבים:
תבנית אלומיניום מלבנית בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

העוגה:
260 גרם סוכר (1 כוס + 3 כפות)
85 גרם קמח מצה (3/4 כוס)
200 גרם חמאה
4 ביצים מס' 2
1/3 כפית אבקת אפיה
230 גרם שוקולד מריר – 60% מוצקי קקאו
50 גרם פקאנים קלויים קצוצים גס

גנאש שוקולד תפוז:
80 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות ליקר גרנד מרינייה
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית גרדת תפוז

אופן ההכנה
העוגה
* מחממים את התנור ל 180 מעלות.
* ממיסים מעל ביין מארי* את השוקולד, החמאה והסוכר עד להמסה מלאה.
* מעבירים למערבל מזון, מוסיפים ביצים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
* מוסיפים קמח מצה ואבקת אפיה ומערבלים.
* מוסיפים את הפקאנים ומערבלים מעט.
* מעבירים את המסה לתבנית ואופים למשך 20 דקות.
* מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר לשעה ומעבירים למקרר לשעה נוספת.

גנאש שוקולד תפוז:
* מרתיחים את השמנת עם גרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד וממתינים כשתי דקות.
* מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
* מוסיפים את הליקר,מצננים ומצפים את הבראוניס.
* מעבירים למקרר למשך שעה, חותכים ומגישים בטמפרטורת החדר.

* ביין מארי – ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.

המתכון באדיבות רולדין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *