• Facebook
  • Twitter
  • YouTube
חיפוש
נטו ניוז : מתכונים | טיפים | צרכנות – מתכונים לפסח
  • מתכוני מרקים
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
  • מתכוני מרקים
  • מתכונים
  • מתכונים חלבי
  • טיפים
  • טיפים לבית
מופלטה מרוקאית למוצאי חג הפסח
ראשי » מתכוני חגים » מתכונים לפסח » מופלטה מרוקאית למוצאי חג הפסח

מופלטה מרוקאית למוצאי חג הפסח

מתכון פשוט וטעים להכנת מופלטה

מתכון פשוט וטעים להכנת מופלטה

החומרים לבצק המופלטות (כמות ל-20 יחידות)
1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
2 כפות שמן
1 כפית מלח

לרידוד וטבילת כדורי הבצק
קערה ובה 1 כוס שמן (קנולה או תירס)

להגשה
חמאה או דבש

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
שמים בקערה את הקמח, המים, השמן והמלח, מערבבים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.

רידוד הבצק:
* מורחים מעט מהשמן על משטח נקי. מניחים עליו את הבצק.
* מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים (כגודל קלמנטינות)
* מניחים את כדורי הבצק על המשטח המשומן.
* מכסים בניילון נצמד ומשהים ל-20-30 דקות.
* מכינים לצד הכיירים את הקערה עם השמן.
* דואגים למשטח עבודה נקי.
* מחממים מחבת טפלן רחבה.
* משמנים את הידיים.
* לוקחים כדור בצק, טובלים בשמן, מניחים על המשטח, ו"פותחים" אותו על-ידי מתיחתו בידים משומנות, לעיגול בעובי 2 מ"מ ובקוטר המחבת.
* מניחים במחבת ומטגנים מצד אחד לגוון זהוב (אין צורך לשמן את המחבת)
* הופכים, כך שהצד שטוגן נמצא כלפי מעלה.
* בנתיים, "פותחים" את כדור הבצק הבא ומניחים אותו במחבת על הצד המטוגן של המופלטה.
* שוב הופכים את הבצק, כך שהבצק הלא מטוגן יהיה כלפי מטה, על תחתית המחבת והמופלטה המוכנה מלמעלה, ומטנגים עד לזהבה מצד אחד של המופלטה השנייה.
* חוזרים על הפעולות, עד שנוצר במחבת ערימה של כל המופלטות – כולן מוזהבות משני הצדדים וכל מופלטה שומרת על החום של הקודמת.

להגשה: מורחים חמאה או דבש או שניהם ע"ג המופלטה – ובתיאבון.

שתפו את המתכון מופלטה מרוקאית – תרבחו ותסעדו

לשתף
  • Google
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • הדפסה
  • אימייל
  • Facebook

קשור

מופלטה מתכונים לפסח
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

המתכונים והטיפים הנצפים ביותר
  • הוסף אתר לאינדקס
  • מרק קרם בטטות - מתכון מהיר של משה שגב
  • נטו ניוז מתכונים לשבועות, טיפים, צרכנות
  • מתכוני מטבלים וממרחים לשבועות
  • איך לבחור מלון לשבת חתן בנתניה
  • עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים
  • מתכון לחג שבועות: פשטידת טונה וגבינות
  • רביולי גבינה ברוטב שמן זית ועגבניות מיובשות
  • עוגת אייריש קרים
  • מתכון לדג פורל על האש
המתכונים והטיפים כי חדשים
אוזני המן מנוקדות
מתכונים
מתכון טבעוני להכנת עוגיות עם ריבה
מתכוני חגים
מתכון להכנת דונאטס טבעוני
מתכוני חגים
עוגיות שוקוצ'יפס מטוגנות
מתכוני חגים
פייסבוק
  • נטו ניוז מתכונים לשבועות, טיפים, צרכנות
  • אודות
  • יצירת קשר
כלי ניהול אתרים

No story History
קידום אתרים - NetoMedia
בניית אתרים נטו מדיה
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס