מתכון לט"ו בשבט: מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול)
צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש – עם קרם וניל
מרכיבים לכ-20 יחידות
לבצק :
 3½ כוסות קמח לבן מנופה (500 גר)
 1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')
 1 שקית משפר אפייה
 ½ כוס סוכר לבן (100 גר')
 2 ביצים (מס' 2)
 ¼ כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
 עד ¾ כוס מים (150 מ"ל)
למלית:
 1 כוס צימוקים
 1 כוס שקדים פרוסים
 3 כפות רום או ברנדי
 ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
 1 כפית קינמון
 1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
 אבקת סוכר או סירופ סוכר.
אופן ההכנה
 * מכניסים את כל מרכיבי הבצק פרט לשמן ולמים לקערת מערבל, לשים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.
 * משהים בקערה מכוסה כשעה.
 * משרים את הצימוקים והשקדים ברום.
 * מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (½ ס"מ) מורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:
 1 כפית קינמון
 אגוזי מלך קצוצים
 משמשים חתוכים.
 תערובת צימוקים ושקדים.
 * מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ).
 * מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.
 * מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה.
 * אפשר לקשט עם פלחי שקדים.
 * אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות.
 * מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.
				
															






